top of page

Sote - uudistus ja julkiset palvelut

Minä ja monet muut huolestuneet kansalaiset olemme sivusta seuranneet tätä suurta kansallista, kaikkiin suomalaisiin kohdistuvaa peruspalveluiden järjestämistä koskevaa SOTE - uudistusta.

SOTE- uudistuksen tavoite on kunnianhimoinen:

turvata yhdenvertaiset, asiakaslähtöiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut koko maassa.

Se lienee selvää, että palveluita järjestäviä sosiaali- ja terveysalueita tulee vain viisi, ja ne järjestävät alueellaan kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ja em. palvelut alueilla tuottavat tuottamisvastuussa olevat kuntayhtymät.

Nyt erityisesti ne tahot, jotka haluavat romuttaa Suomen tehokkaan julkisen sektorin tuottaman peruspalvelutuotannon, esittävät etteivät nämä tuottamisvastuussa olevat kuntayhtymät voisi itse olla palveluiden tuottajia. Tämä tarkoittanee sitä, että suuri osa peruspalveluista jouduttaisiin tilaamaan yksityiseltä sektorilta bisneksen ehdoilla.

Minun ja monen muun miestä julkisten palveluiden alasajo ja markkinoille siirtäminen on nyt lopetettava. Sosiaali- ja terveyspalvelut tulee tuottaa tulevaisuudessa kuntien ja kuntayhtyminen työnä. Se on läpinäkyvin ja luotettavin tapa tuottaa verovaroin kustannettavat meidän kaikkien tarvitsemat peruspalvelut. Ja ajan mittaan myös taloudellisin tapa – verorahat pysyvät kotimaassamme – eivät livahda ulkomaille veroparatiisikeitaille.

Liitteenä on Maailmanpankin tutkimukseen perustuva taulukko, joka osoittaa, että Suomen julkinen sektori on Euroopan tehokkain.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page