top of page

Puhutaan taloudesta


Näiden vaalien ehdottomasti myönteisin seikka on ollut se, että Suomen talouspolitiikasta ja sen jatkosta on käyty varsin monipuolista ja vilkasta keskustelua. Yhden totuuden - leikkausten ja säästöjen linjalle - on noussut haastajaksi harkittu ja sosiaalisesti oikein kohdennettu talouden elvytysvaihtoehto.

IMF:n ja OECD:n aineistojenkin perusteella Suomi on harjoittanut vuosina 2011 - 2014 kiristävää finassipolitikkaa - toisin kuin Stubb on väittänyt. Ja tulokset ovat nyt kaikkien nähtävillä!

Anders Borgin kotimaa Ruotsi on puolestaan samaan aikaan elvyttänyt järkevästi. investointeja oikeisiin asioihin kohdentaen, ja kuten kaikki ovat huomanneet Ruotsin taloudella menee "hieman" paremmin kuin itäisellä naapurivaltiollaan.

Jos Suomi jatkaa kaikesta huolimatta Keskustapuoleen johdolla nykyisenlaista talouspolitiikkaa, joudumme pahenevan kurjistumisen ja velkaantumisen tielle, joka johtaa myös julkisen sektorin lopulliseen alasajoon ja kuntien tarjoaminen peruspalveluiden laadun ja määrän heikkenemiseen. Valtion rooli yhteiskunnassa alkaa olla jo lähellä Kokoomuksen ja ilmeisesti Keskustan ihailemaa yövartijavaltiota. Yövartijavaltiossa valtion palkkalistoilla ovat enää armeijan ja poliisin henkilöstö.

Nyt herääkin kysymys, onko viime vuosien "väärä" talouspoliittinen linja ollut tarkkaan harkittu poliittinen hyökkäys suomalaista hyvinvointiyhteiskunnan olemassaoloa kohtaan? Julkinen sektori ja julkiset palvelut ajetaan tietoisesti alas yksityisen sektorin syliin. Tämä interventio suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan sydämeen ei olisi onnistunut ilman pääministeripuoleen ja valtiovarainministerin salkkua hoitaneen puoleen apua. Jatkuuko tämä hyvinvointivaltiomme romuttava operaatio? Se nähdään näiden vaalien jälkeen.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page